De Complete Gids voor VPN: Jouw Sleutel tot Veiliger Internet

online veiligheid Jul 19, 2023

Soms voelt de digitale wereld net als een jungle, vol met gevaren als oplichting, hackers en websites, overheden en bedrijven die je volgen. Je wilt je privacy beter beschermen, maar ziet door de bomen het bos niet meer. Hoe pak je dit goed aan? Dan is een VPN de oplossing om jouw online veiligheid te verbeteren!

Wat is VPN en waarom is het belangrijk?

VPN betekent Virtueel Privé Netwerk. Een VPN is een versleutelde, veilige verbinding tussen jouw smartphone/computer/tablet en het internet. Een VPN is een soort van beschermd schild om je toestel heen, waardoor je veilig en anoniem kunt surfen op het internet. Al je online activiteiten worden door de VPN gecodeerd, waardoor cybercriminelen en hackers moeilijk toegang kunnen krijgen tot je gegevens.

Met een VPN zit je dus goed! 👍 

De schaduwzijde van het internet

Het internet is een bron van informatie, entertainment en gemak, maar het heeft ook een donkere kant. Hackers en cybercriminelen zijn altijd op zoek naar manieren om toegang te krijgen tot jouw persoonlijke en financiële gegevens. Phishing, malware, ransomware en identiteitsdiefstal zijn slechts enkele van de vele bedreigingen die dagelijks op de loer liggen. Door een VPN te gebruiken, kan je een eerste, sterke verdedigingslinie opzetten tegen deze gevaren. 

Een VPN gebruiken is dus slim! 😁 

Extra voordelen van een VPN

Naast bescherming tegen online gevaren, kan een VPN ook erg handig zijn bij andere dingen, en echt een toegevoegde waarde leveren.

1. Veiliger gebruik van openbare Wifi-netwerken.

Heb je weleens gebruikgemaakt van een openbaar Wifi-netwerk, bijvoorbeeld in een café of op een luchthaven? Dan konden je gegevens gemakkelijk worden onderschept door mensen met kwade bedoelingen. Door een VPN te gebruiken, worden je gegevens gecodeerd en ben je veiliger.

2. Anoniem internet, want een VPN verbergt je IP-adres en je locatie.

Het IP-adres is het unieke nummer van je toestel. Met het gebruik van een VPN wordt het IP-adres en de locatie van de VPN aangenomen, waardoor je je eigen IP-adres en locatie afschermt. Dat is slim. 

3. Toegang tot lokale content in het buitenland.

Stel je voor dat je op vakantie bent in het buitenland en je wilt je favoriete Nederlands of Belgisch televisieprogramma kijken. Soms zie je dan de melding "Dit programma is niet beschikbaar op jouw locatie". Dit is een geografische beperking. Het is niet de bedoeling om het programma buiten België of Nederland te bekijken vanwege rechten. Je krijgt dan deze melding te zien:

Met een VPN kun je deze geografische beperking omzeilen. 💪

Hierdoor doe je net alsof je in Nederland of België bent, maar bevind je je daadwerkelijk in een ander land, waardoor je toch je favoriete tv-programma's kunt bekijken op je iPhone, iPad of computer. 

👇 In onderstaande video ontdek je precies hoe je vanuit het buitenland toch naar je favoriete programma's kunt kijken. 👇

Nu je weet hoe je je locatie kunt wijzigen, kun je direct testen of externe websites ook daadwerkelijk de nieuwe locatie weergeven en of de VPN dus ook daadwerkelijk je locatie verbergt.

👇 In de video hieronder ontdek je hoe je dit controleert. 👇

Een VPN als veilig schild

Een VPN beschermt je online privacy, maar je online veiligheid gaat verder dan alleen een VPN. Ook met een VPN kan een hacker nog steeds inbreken in je toestel. Je blijft bovendien kwetsbaar voor malware en phishingmails.

Daarom is het erg belangrijk dat je realiseert dat je online veiligheid niet blijft bij een VPN. Een VPN is slechts een onderdeel van jouw online beveiliging. Leer daarom phishing herkennen, bezoek geen onveilige websites, gebruik sterke en unieke wachtwoorden, open geen onbetrouwbare bijlagen en update trouw de beschikbare software-updates van je toestellen. 

Wel of geen VPN?

Ja, gebruik een VPN! 

We leven in het jaar 2023. Online veiligheid en online bescherming zijn in toenemende mate een zeer belangrijk onderdeel van je online activiteiten. Onderschat dit niet! Anno 2023 zou je een VPN moeten gebruiken, omdat er steeds meer online gevaren en bedreigingen zijn. Een VPN beschermt je hier blijvend tegen. 

Een VPN helpt je om je online veiligheid te verbeteren en is daarom echt een belangrijke vereiste op al je toestellen. 

Wil je geen gebruikmaken van een VPN? Dat kan. Verbind je toestel dan NIET met een openbaar Wifi-netwerk of een onbetrouwbaar Wifi-netwerk, zoals in een café, restaurant, op straat, vliegveld of hotel.

Verbind je toestel ook nooit met een Wifi-netwerk zonder wachtwoord of een Wifi-netwerk met een gemakkelijk wachtwoord, zoals in een hotel of restaurant waarvan iedereen het Wifi-wachtwoord kan krijgen. Dan ben je namelijk zonder VPN zeer kwetsbaar voor cybercriminelen. 

Zonder VPN kun je je toestel beter alleen verbinden met je 4G- of 5G-netwerk op je smartphone, dus met mobiele data. Of met je veilige Wifi-netwerk thuis. In alle andere gevallen zou je een VPN moeten gebruiken wanneer je een ander Wifi-netwerk gebruikt. 

Daar komt nog een belangrijke voorwaarde bij: wanneer je online bankieren gebruikt of andere online activiteiten waarbij je persoonlijke gegevens of wachtwoorden invult, is het nóg belangrijker om je online activiteiten te beschermen met een VPN.  

Kortom: ik geef je graag een eerlijk beeld van de voordelen van een VPN, maar ook waar je op moet letten als je geen VPN wilt gebruiken. Zo krijg jij een juist beeld. 

Conclusie: Moet jij een VPN gebruiken?

Ja! Voor de meeste mensen, inclusief plussers, is een VPN een waardevolle functie voor de bescherming tegen online gevaren, maar ook voor het vergroten van je online vrijheid en online gemak. Maar, het is belangrijk om een VPN verstandig te gebruiken en te combineren met andere veiligheidsmaatregelen.

Jij hebt je online veiligheid in je eigen handen!

Welke VPN moet ik kiezen?

Welke VPN zou jij moeten gebruiken om jouw online veiligheid en privacy te verbeteren? Niet alle VPN's bieden een even goede bescherming. 

Na grondig onderzoek en op basis van mijn eigen ervaring raad ik CyberGhost VPN aan. CyberGhost VPN is in Nederland en België verkozen tot de beste VPN-service van 2023 en heeft bovendien een 45-dagen niet-goed-geld-terug-garantie. CyberGhost biedt een goede online bescherming, maar heeft ook de handige extra functies die je van een VPN verwacht, zoals het omzeilen van een geografische beperking.

Tegelijkertijd is CyberGhost gebruiksvriendelijk en zijn de app en website beschikbaar in het Nederlands. Bovendien kun je CyberGhost gebruiken op 7 apparaten tegelijk, dus op alle toestellen van jou en je partner. 

Daarom gebruik ik nu ook CyberGhost VPN op al mijn toestellen. 😁

Tip: CyberGhost heeft nu een leuke aanbieding, waardoor je kunt besparen op je VPN. Verbeter daarom nu alvast je online veiligheid met de VPN CyberGhost. 😉

Is een gratis VPN een goed idee?

Kwaliteit kost geld, want alleen lage kwaliteit mét beperkingen is gratis. Zo is het ook bij een VPN. Voor een goede online veiligheid heb je een goede VPN nodig, en deze is dan betalend.

Tegelijkertijd zijn er ook gratis VPN's, maar deze hebben vaak nadelige beperkingen. Dan is je bescherming dus niet optimaal en blijf je kwetsbaar voor hackers en internetcriminelen. 

Bespaar daarom niet op je online veiligheid en kies voor CyberGhost VPN.  

Wat is het nadeel van een VPN?

Hierboven noemde ik al dat je online veiligheid meer is dan een VPN. Neem dus CyberGhost VPN, maar let ook op andere factoren rondom je online veiligheid. 

Maar er zijn nog twee andere belangrijke nadelen van een VPN:

  1. Een aantal VPN's maken je toestel langzamer doordat ze op de achtergrond erg actief zijn. Dat kan betekenen dat de online snelheid bij het bezoeken van websites trager wordt, maar ook dat het downloaden van bestanden langzamer gaat. 
  2. Een aantal VPN's kunnen ongewild ook online activiteiten blokkeren. Bijvoorbeeld websites of apps. Dit zijn vaak goedkope en slechte VPN's. Dat is zeer vervelend.  

Waarom heeft nog niet iedereen al een VPN?

Dat is een goede vraag!

De laatste jaren nemen online gevaren aanzienlijk toe, met nieuwe virussen, nieuwe schadelijke software en nieuwe methoden van hackers om toegang te krijgen tot jouw toestellen en gegevens. Daarom is een VPN nu belangrijker dan ooit tevoren. Maar veel mensen zien nog niet het gevaar van de online bedreigingen. Zij zijn kwetsbaar. 

Tegelijkertijd is de bescherming tegen deze online gevaren niet één maatregel, maar een continue taak. Steeds weer doen nieuwe mogelijke gevaren en bedreigen zich op. Daarom werken VPN’s met abonnementen om je continu de juiste bescherming te bieden tegen de actuele bedreigingen en gevaren. VPN’s zijn dus gespecialiseerd in deze online beveiliging en bieden je dus de beste beveiliging.

Vergroot daarom je online veiligheid en plaats ook een VPN op al je toestellen. Dan weet je namelijk dat je goed zit. 👍 😎

Hoe installeer ik een VPN?

Mijn advies is dat je zeer zeker een VPN moet gebruiken om je online veiligheid, privacy en anonimiteit te verbeteren. Kies een betalende VPN voor de beste bescherming. 

Maar niet alle betalende VPN's bieden dezelfde mate aan bescherming. Daarom adviseer ik CyberGhost VPN te gebruiken. Download CyberGhost VPN op al je toestellen en meld je aan met hetzelfde betalende account. 

Hoe doe je dit? Dit leg ik aan je uit. 

1. Aanmelden voor CyberGhost en een account aanmaken

👉 Klik hier en meld je aan voor CyberGhost voor de aantrekkelijke aanbieding. 👈

👇 In de video hieronder ontdek je hoe je je aanmeld voor CyberGhost een een account aanmaakt. 👇

2. App installeren en koppelen

Na het aanmaken van je account mag je de App installeren uit de App Store. Nadien koppel je je account aan de app.

👇 In de video hieronder laat ik zien hoe je de app koppelt aan je CyberGhost-account. 👇

CyberGhost gebruiken op je iPhone

In de allereerste video zag je al hoe CyberGhost werkt op de iPad.

👇 In de volgende video ontdek je hoe je de app gebruikt op een iPhone of andere smartphone. 👇

CyberGhost gebruiken op je Mac-computer

Met één CyberGhost-account kan je CyberGhost gebruiken op maar liefst 7 toestellen tegelijkertijd. Dus op elk toestel van jou en je partner. Heb je thuis ook een Mac-computer?

👇 Ontdek dan in de video hieronder hoe je CyberGhost op de Mac installeert en gebruikt. 👇

Ben je klaar om aan de slag te gaan met CyberGhost?

👉 Klik hier om te profiteren van de aanbieding van CyberGhost. 👈

En maak je eigen CyberGhost-account aan. 👍 😃

👉 Heb je nog een vraag of opmerking? Stuur me gerust een e-mailtje. 👈

Of gebruik onderstaand formulier om je vraag onder deze blogpost te plaatsen. Indien je niet wilt aanmelden met een account of een account wilt aanmaken, kun je ook reageren als GAST. Zorg er dan voor dat het volgende boxje is aangevinkt:

Close

50% Complete

Ben jij de eerste?

Die ontdekt wat UP NEXXT precies is? Vul dan hieronder je gegevens in en we houden je als eerste op de hoogte.