Ons blog

Ontdek in deze artikelen nieuwe, slimme en handige tips over je iPad, iPhone, Mac en Apple Watch, en ontdek interessante updates.

Een betalend account op Facebook - Doen of niet doen?

online veiligheid Nov 07, 2023

Het is eerder al aangekondigd, maar nu heeft Meta (het overkoepelend bedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp) het daadwerkelijk gelanceerd: een betalend account om Facebook en Instagram te gebruiken zonder dat je reclame ziet. 

Heb jij al onderstaand bericht gezien in de Facebook-app of in je Facebookprofiel? Wellicht nog niet. Meta is deze optie op een betalend account gefaseerd aan het uitrollen. 

Of heb je dit bericht al gezien in de Facebook-app op je iPad of iPhone?

Voordelen van een betalend Facebook-account

Het voordeel is simpel: je ziet geen reclame meer in Facebook en Instagram.

Veel mensen maken gratis gebruik van Facebook, maar storen zich aan de vele reclame. Tegelijkertijd verdient Facebook geld met de reclame-inkomsten, waarmee ze o.a. het social media-platform gratis kunnen aanbieden. 

Er is nu dus een tussenweg: je betaalt voor je Facebook-account met een maandelijks abonnement en ziet dat geen reclame meer in je...

Lees verder...

Geoptimaliseerd Opladen: Zo Verleng Je de Batterijlevensduur van Je iPhone en Apple Watch

We weten allemaal hoe belangrijk een goede batterijlevensduur is, vooral als je een actieve gebruiker bent van Apple-producten zoals de iPhone en Apple Watch. In deze blogpost behandelen we een functie die je misschien over het hoofd hebt gezien: Geoptimaliseerd Opladen.

Wat is Geoptimaliseerd Opladen?

Deze slimme functie is ontworpen om de levensduur van je batterij te verlengen. Het gaat niet alleen om de tijd die is verstreken sinds de batterij is samengesteld, maar ook om de chemische leeftijd van de batterij. Deze is afhankelijk van meerdere factoren, zoals temperatuurgeschiedenis en oplaadpatroon. Door het opladen te beperken tot 80% en pas vlak voor je wakker wordt de resterende 20% op te laden, vermindert dit de slijtage en verlengt het de gebruiksduur van je batterij.

Hoe werkt het?

Je Apple Watch of iPhone 'leert' van je dagelijkse routine. Op basis van je wekkertijd en de uren waarop je meestal opstaat, zal het apparaat zichzelf aanvullen tot 100% vlak voordat...

Lees verder...

De Complete Gids voor VPN: Jouw Sleutel tot Veiliger Internet

online veiligheid Jul 19, 2023

Soms voelt de digitale wereld net als een jungle, vol met gevaren als oplichting, hackers en websites, overheden en bedrijven die je volgen. Je wilt je privacy beter beschermen, maar ziet door de bomen het bos niet meer. Hoe pak je dit goed aan? Dan is een VPN de oplossing om jouw online veiligheid te verbeteren!

Wat is VPN en waarom is het belangrijk?

VPN betekent Virtueel Privé Netwerk. Een VPN is een versleutelde, veilige verbinding tussen jouw smartphone/computer/tablet en het internet. Een VPN is een soort van beschermd schild om je toestel heen, waardoor je veilig en anoniem kunt surfen op het internet. Al je online activiteiten worden door de VPN gecodeerd, waardoor cybercriminelen en hackers moeilijk toegang kunnen krijgen tot je gegevens.

Met een VPN zit je dus goed!  

De schaduwzijde van het internet

Het internet is een bron van informatie, entertainment en gemak, maar het heeft ook een donkere kant. Hackers en cybercriminelen zijn altijd op zoek naar manieren...

Lees verder...

Wat zijn de voordelen van een Apple Watch? ⌚️

apple watch Jun 29, 2023

Ik ben zeer enthousiast over de Apple Watch: het is écht een zeer innovatief apparaatje om je pols, maar veel meer dan dat. Juist voor plussers geeft de Apple Watch een zeer belangrijke toegevoegde waarde:

  1. Je gezondheid in de gaten houden;
  2. Gezond leven;
  3. In je eigen veiligheid voorzien, juist tijdens een noodsituatie.

Het mag duidelijk zijn: ik ben overtuigd van de Apple Watch, omdat het een zeer behulpzaam apparaat is, juist voor plussers. Mijn doel is daarom niet om jou te overtuigen, maar juist om jou te laten zien wat de Apple Watch voor jou kan betekenen.

Iedere plusser zou een Apple Watch moeten hebben!

Wil jij na het lezen van deze voordelen van de Apple Watch meer te weten komen over de Apple Watch?

 In mijn Apple Watch-cursus leer je meer over de voordelen van de Apple Watch en leer je dit prachtige apparaatje om je pols te gebruiken. De Apple Watch-cursus is onderdeel van DigitaalSlim. 

De voordelen van de Apple Watch

Hieronder lees je de belangrijkste...

Lees verder...

Tips: iPhone en iPad schoonmaken

ipad tips iphone tips Sep 30, 2022

Hoe kun je het beste je iPhone en iPad schoonmaken? Met het aanraken van je scherm, kunnen er bacteriën, vingerafdrukken en vegen op je scherm achterblijven. Het is daarom fijn om je scherm zo nu en dan schoon te maken.

Hoe houd je je iPad-scherm en iPhone-scherm toch hygiënisch schoon? Ik geef je hieronder belangrijke tips en aanwijzingen. 

Hoe maak ik mijn iPad-scherm en iPhone-scherm schoon?

Je iPhone en iPad schoonmaken is makkelijk, maar je moet dit wel juist doen. Deze apparaten hebben een touchscreen. Daarmee zijn dit gevoelige apparaten. Als je agressieve schoonmaakmiddelen of water gebruikt om het scherm schoon te maken, kun je onbedoeld je iPhone of iPad ernstig beschadigen en zelfs kapotmaken.

Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Maar omdat je deze touchscreens zoveel aanraakt, komen er onbewust ook veel viezigheid en bacteriën op je scherm. Je scherm van je iPhone en iPad schoonmaken is dus wel zo hygiënisch.

Belangrijke...

Lees verder...

Hoelang kan ik mijn iPhone nog blijven gebruiken?

iphone tips Sep 30, 2022

Je kunt een iPhone jarenlang gebruiken, veel langer dan een Android smartphone. Hoelang kan jij je iPhone nog blijven gebruiken? Je leest het hieronder in dit blogartikel. Ik geef je ook direct een aantal tips voor het kopen van een nieuwe iPhone.

Elk jaar brengt Apple weer nieuwe iPhone-modellen uit. Wat zijn de kenmerken van deze verschillende iPhone-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn en welke zou jij kunnen kopen?

Een iPhone is gemaakt om minimaal 5 jaar mee te gaan en behaalt gemiddeld gemakkelijk een levensduur van tenminste 7 jaar. Dit is aanzienlijk langer dan een Android toestel, dat doorgaans een levensduur van zo’n 2 á 3 jaar heeft. Maar let op: dit betekent niet dat je onbeperkt alle nieuwe software updates kunt laten uitvoeren.

Wil jij een nieuwe iPhone kopen? 

Helemaal onderaan dit artikel geef ik advies welke iPhone je het beste kunt kopen in jouw situatie.

Wil je je nieuwe iPhone juist instellen en leren gebruiken?

...

Lees verder...
Close

50% Complete

Ben jij de eerste?

Die ontdekt wat UP NEXXT precies is? Vul dan hieronder je gegevens in en we houden je als eerste op de hoogte.