Geoptimaliseerd Opladen: Zo Verleng Je de Batterijlevensduur van Je iPhone en Apple Watch

We weten allemaal hoe belangrijk een goede batterijlevensduur is, vooral als je een actieve gebruiker bent van Apple-producten zoals de iPhone en Apple Watch. In deze blogpost behandelen we een functie die je misschien over het hoofd hebt gezien: Geoptimaliseerd Opladen.

Wat is Geoptimaliseerd Opladen?

Deze slimme functie is ontworpen om de levensduur van je batterij te verlengen. Het gaat niet alleen om de tijd die is verstreken sinds de batterij is samengesteld, maar ook om de chemische leeftijd van de batterij. Deze is afhankelijk van meerdere factoren, zoals temperatuurgeschiedenis en oplaadpatroon. Door het opladen te beperken tot 80% en pas vlak voor je wakker wordt de resterende 20% op te laden, vermindert dit de slijtage en verlengt het de gebruiksduur van je batterij.

Hoe werkt het?

Je Apple Watch of iPhone 'leert' van je dagelijkse routine. Op basis van je wekkertijd en de uren waarop je meestal opstaat, zal het apparaat zichzelf aanvullen tot 100% vlak voordat je wakker wordt. Het apparaat gebruikt machine learning om je dagelijkse oplaadroutine te leren. Zo wordt geoptimaliseerd opladen alleen geactiveerd als het apparaat voorspelt dat het voor langere tijd aan de oplader zal liggen.

Hoe stel je het in?

  • Op je Apple Watch: Ga naar Instellingen > Batterij > Batterijconditie > en activeer 'Geoptimaliseerde Oplaadlimiet'.

  • Op je iPhone: Ga naar Instellingen > Batterij > Batterijconditie en opladen > Oplaadoptimalisering (iOS 17)

Nieuwe Oplaadopties in iOS 17

Goed nieuws voor iPhone-gebruikers! Sinds de update naar iOS 17 heb je nu de keuze tussen drie verschillende oplaadopties:

  1. Geoptimaliseerd opladen: Deze optie leert van je dagelijkse oplaadroutine. Je iPhone laadt op tot 80% en vult pas aan tot 100% wanneer het apparaat voorspelt dat je het nodig zult hebben.

  2. 80%-limiet: Met deze instelling laadt je iPhone op tot ongeveer 80% en niet meer. Dit is een goede keuze als je de levensduur van je batterij wilt verlengen maar niet wilt dat je iPhone je oplaadgewoonten leert.

  3. Geen: Kies deze optie als je wilt dat je iPhone gewoon volledig oplaadt, zonder enige beperking.

Conclusie

We hopen dat deze diepgaande blik op Geoptimaliseerd Opladen je helpt om je Apple-producten nog efficiënter te gebruiken. Als je meer wilt leren over hoe je het meeste uit je Apple-producten kunt halen, nodigen we je uit om onze iPad Cursus, iPhone Cursus, en Apple Watch Cursus te ontdekken op DigitaalSlim Plus+.


Mocht je nog vragen hebben of meer willen weten over dit onderwerp, aarzel dan niet om een reactie te plaatsen onderaan deze pagina. We zijn er om je te helpen in je digitale avontuur!

Gebruik onderstaand formulier om je vraag onder deze blogpost te plaatsen. Indien je niet wilt aanmelden met een account of een account wilt aanmaken, kun je ook reageren als GAST. Zorg er dan voor dat het volgende boxje is aangevinkt:

Close

50% Complete

Ben jij de eerste?

Die ontdekt wat UP NEXXT precies is? Vul dan hieronder je gegevens in en we houden je als eerste op de hoogte.