Wat zijn de voordelen van een Apple Watch? ⌚️

apple watch Jun 29, 2023

Ik ben zeer enthousiast over de Apple Watch: het is écht een zeer innovatief apparaatje om je pols, maar veel meer dan dat. Juist voor plussers geeft de Apple Watch een zeer belangrijke toegevoegde waarde:

 1. Je gezondheid in de gaten houden;
 2. Gezond leven;
 3. In je eigen veiligheid voorzien, juist tijdens een noodsituatie.

Het mag duidelijk zijn: ik ben overtuigd van de Apple Watch, omdat het een zeer behulpzaam apparaat is, juist voor plussers. Mijn doel is daarom niet om jou te overtuigen, maar juist om jou te laten zien wat de Apple Watch voor jou kan betekenen.

Iedere plusser zou een Apple Watch moeten hebben!

Wil jij na het lezen van deze voordelen van de Apple Watch meer te weten komen over de Apple Watch?

 In mijn Apple Watch-cursus leer je meer over de voordelen van de Apple Watch en leer je dit prachtige apparaatje om je pols te gebruiken. De Apple Watch-cursus is onderdeel van DigitaalSlim. 

De voordelen van de Apple Watch

Hieronder lees je de belangrijkste voordelen van de Apple Watch voor jou.

1.     Motivatie om gezond(er) te leven

Je Apple Watch helpt je bij het verbeteren van je gezondheid en conditie. Je houdt je gezondheid bij met verschillende metingen. Zo heb je altijd een goed overzicht van enkele belangrijke gezondheidswaardes.

Maar ook:

 • Meet je hartslag en ontdek tijdig een onregelmatige hartslag*;
 • Meet je saturatiewaarde, dat is het zuurstofgehalte in je bloed*;
 • Maak een ecg, om hartritmestoornissen tijdig te ontdekken*. 

Echt een vernuftig apparaatje dat niet alleen de metingen uitvoert, maar ook waarschuwt wanneer de waardes een schrikbarend niveau bereiken. Zo kan de Apple Watch je leven redden.

Je kunt deze waardes ook meenemen naar een overleg met je huisarts of een specialist in het ziekenhuis. Je kunt geen medische conclusies trekken uit deze meetresultaten, maar ze geven wel een zeer goed en nauwkeurig beeld.

*Veel van deze geavanceerde functies zijn alleen beschikbaar op de Apple Watch 6 en nieuwer.

2.     Beweeg voldoende

Bewegen is gezond, ook als plusser. Je hoeft niet per se te trainen voor een marathon; de Apple Watch ondersteunt je juist ook om iedere dag voldoende lichaamsbeweging te hebben.

Dit doet de Apple Watch door je lichaamsbeweging bij te houden. Je ziet iedere dag hoe actief je bent geweest. Met leuke meldingen stimuleert de Apple Watch je om iedere dag voldoende te bewegen. Dit kun je zelf instellen.

 • Ga even drie minuten staan.
 • Haal een minuut diep adem.
 • Kom op, je kunt het. Nog een paar stappen zetten om je dagelijks doel te halen.

Deze meldingen kun je natuurlijk ook uitzetten en zelf instellen. 😉

3.     Je sportmaatje

De Apple Watch gaat nog een stapje verder en houdt ook de resultaten van je sporttraining nauwkeurig bij. Bijvoorbeeld:

 • Hoeveel kilometer je hebt gefietst;
 • Hoeveel calorieën je hebt verbrand;
 • Hoeveel rondjes je hebt gelopen.
 • Hoeveel trappen je hebt gelopen.

Dat is niet alleen handig omdat je hiermee je prestaties bijhoudt; het werkt ook zeer stimulerend.

4.     Je slaapcoach

De Apple Watch houdt je slaappatroon bij en helpt je bij het ontwikkelen van een slaaproutine. Je ontdekt een slaapstoornis, kunt effectief werken om iedere nacht voldoende te slapen en je hebt overdag genoeg energie om al je activiteiten te doen.

5.     Hulp in nood

Dit is een belangrijke functie van de Apple Watch.

Stel dat er iets met je gebeurt en er niemand in de buurt is om je te helpen?

De Apple Watch is dé oplossing. Met de valdetectie detecteert de Watch wanneer je valt. Als er geen reactie van je komt, worden automatisch de hulpdiensten ingeschakeld. Zij kunnen je vinden door de gps op je Apple Watch.

Je kunt in een noodsituatie ook direct hulp inschakelen door de knop aan de zijkant ingedrukt te houden.

Of je gebruikt Siri om met je Apple Watch hulp te bellen. Hé Siri, bel Anne.

Zo is er altijd hulp binnen handbereik en ben je in een noodsituatie zelfredzaam en niet afhankelijk van hulp dat wellicht niet op tijd komt. Of in andere woorden: je kunt in een noodsituatie zelf hulp inschakelen, want de Apple Watch zit altijd om je pols.  

Tip: vind je dit belangrijk? Bestel dan de Apple Watch GPS + Cellular. Dan blijf je verbonden, ook als je je iPhone niet bij de hand hebt.

6.     Mis geen enkele melding of oproep op je iPhone

Mis je weleens een bericht of inkomend telefoongesprek, omdat je iPhone niet in de buurt ligt? Bijvoorbeeld van je (klein)kind? Je krijgt deze meldingen nu ook op je Apple Watch te zien. Bovendien kun je een inkomende oproep ook openen op je Apple Watch. Zo mis je nooit meer een melding.

7.     Betaal met je Apple Watch

Met je Apple Watch om je pols kun je op een veilige manier betalen in de winkel met Apple Pay. Twee keer drukken op de knop aan de zijkant is voldoende.

8.     Siri bij de hand

Vraag alles aan Siri via je Apple Watch:

 • Wat is de temperatuur buiten?
 • Gaat het regenen?
 • Welk liedje hoor ik nu?
 • Hoever is het rijden naar Gent?

9.     Volg de route

Vanaf je iPhone kun je een route instellen die je volgt op je Apple Watch, of je nou te voet, met de auto of met het openbaar vervoer gaat: je hebt de route altijd bij de hand op de Watch, handig om je pols.

10.  Het verlengstuk van je iPhone

Gebruik de Apple Watch als afstandsbediening, om muziek af te spelen op je iPhone, de Apple TV te bedienen of om een foto te maken met de camera van je iPhone. Op deze manier is de Apple Watch het verlengstuk van je iPhone.

11.  Waar ligt je iPhone?

Op je Apple Watch kun je een signaal op je iPhone activeren. Zo vindt je altijd je iPhone terug.

12.  Mooi design

Kies uit een ruime keuze aan bandjes om je Apple Watch helemaal aan te passen aan je eigen smaak en stijl. Of wissel het bandje wanneer je wilt. Ook kun je kiezen uit honderden achtergronden om je Apple Watch helemaal te personaliseren.

Dit zijn slechts enkele van de vele redenen waarom een Apple Watch een geweldige aanvulling zou kunnen zijn op jouw digitale leven. Wil je nog dieper duiken en echt alles uit je Apple Watch halen?

Dan hebben we iets speciaals voor je. Onze Apple Watch-cursus binnen DigitaalSlim Plus+ leert je elke hoek en kant van je Apple Watch kennen, zodat je het maximale uit je apparaat kunt halen.

Wil jij deze cursus en nog veel meer ontgrendelen?
Dan hebben we goed nieuws! Via onderstaande link kan je profiteren van onze 14 dagen gratis proefperiode! 
👉 Klik hier om gebruik te maken van de gratis 14 dagen! 👈 en begin vandaag nog met het ontplooien van je digitale potentieel.

We kijken ernaar uit om je aan boord te verwelkomen!

 
Close

50% Complete

Ben jij de eerste?

Die ontdekt wat UP NEXXT precies is? Vul dan hieronder je gegevens in en we houden je als eerste op de hoogte.